Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderoppas

Kinderoppasdienst gezinsbond Passendale

Een gezellig avondje uit, een vergadering, andere verplichtingen...
Doe beroep op de kinderoppasdienst van de Gezinsbond en uw kinderen zijn in goede handen. 
De gezinsbond Passendale beschikt over een goed uitgebouwde oppasdienst.

 

Hoe een babysit aanvragen?

Vraag hier online een kinderoppas aan

Maak eerst een profiel aan op de website.

 1. Je dient lid te zijn van de gezinsbond om een babysit te kunnen aanvragen.
 2. Registreer je als ouder.
 3. De kinderoppascoördinator Koen Moutton zal je dan contacteren om je persoonlijk meer uitleg te geven over onze kinderoppasdienst.
 4. Na dit gesprek wordt je profiel geactiveerd,je krijgt dan een e-mail met log-in en wachtwoord. Je dient je gezinsprofiel hierbij door te geven.
 5. Als je persoonlijke gegevens zijn verwerkt, kan je dan voortaan een babysit on-line aanvragen

 

Heb je nog vragen?

Je kan terecht bij onze plaatselijke coördinator Koen Moutton of je kan allerlei informatie vinden op de website www.kinderoppasdienst.be

 

Tarieven

Uurtarief 4.00 EUR / uur
Overnachting (22 uur tot 8 uur incl. ontbijt) 20.00 EUR / nacht
Minimum tarief (minder dan 2 uur) 8.00 EUR
Zon- en feestdagen dubbel tarief

 

Een begonnen uur telt als een volledig uur. U betaalt het verschuldigde bedrag rechtstreeks aan de oppas. De plaatselijke coördinator kan een extra vergoeding aanrekenen bij laattijdig thuiskomen van de ouders.

 

 • error_outlinePraktische tips, afspraken en verzekering babysit

  Praktische tips

  Toon de plaats van koelkast, zekeringenkast, EHBO-kistje, toilet en badkamer. Toon de bediening van radio, tv, verwarming,… Schrijf op waar u te bereiken bent en wie in geval van nood dient verwittigd (een lijstje met telefoonnummers is erg handig). Zorg ervoor dat de oppas u telefonisch kan bereiken. Zeg of de kinderen nog moeten eten en wanneer ze naar bed moeten. Indien er medicatie moet gegeven worden, leg dat dan zeer goed uit! Maak voor de baby een reservefles klaar (mocht er een ongelukje gebeuren). Toon waar reservekleren en -beddengoed liggen. Sluit huisdieren in een afzonderlijke ruimte op . Zorg ervoor dat uw woning veilig is voor de oppas en voor uw kinderen.

  Afspraken

  Huishoudelijk werk en familiale taken (vb. doktersbezoek) maken geen deel uit van de opdracht van de kinderoppas. De dienst verzekert de oppas van je eigen kinderen, indien er kinderen aanwezig zijn die geen deel uitmaken van het gezin, moet je de coördinator vooraf verwittigen. Zorg voor een kleine maaltijd, een drankje, een behoorlijke slaapgelegenheid. Gemaakte afspraken met de coördinator m.b.t. uren, tarief, halen en terugbrengen worden nageleefd. Bij laattijdige annulering van de gevraagde kinderoppas moet je de prijs van een minimumvergoeding + één briefje betalen. Een nieuwe afspraak maak je via de coördinator. Eventuele opmerkingen maak je over aan de plaatselijke coördinator.

  Verzekering

  Er is een verzekering afgesloten die binnen de grenzen en modaliteiten van de polis volgende risico’s dekt: burgerlijke aansprakelijkheid van de oppas en de kinderen; lichamelijke en materiële schade door de oppas geleden tijdens en op weg naar en van de prestatie t.g.v. een ongeval. Verwittig bij een schadegeval onmiddellijk de coördinator. Onze organisatie en haar vertegenwoordigers kunnen niet persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor schade die een oppas door zijn fout zou berokkenen, noch voor de schade die hem kan overkomen.

 • accessibilityKandidaten babysitters
  • Woon je in Passendale?
  • Ben je 15 of ouder?
  • Ga je graag met kinderen om?
  • Wil je wat bijverdienen (€ 4 per uur) met babysitten binnen de gezinsbond?

  Dan ben jij diegene die de gezinsbond Passendale zoekt om mee te draaien binnen hun "babysitdienst".

  Wil je meer weten of je laten inschrijven, neem dan contact op met: Koen Moutton | Tel 051. 77 94 59
   

  Zeker doen!!